skip to Main Content

Ha elindulunk ezen az úton, örömünk lesz benne

Nagyon jó volt, hogy elég sűrűk voltak ezek az alkalmak és időtartamban is hosszúak, így nem kellett félbehagyni egy-egy témát, hanem mindenre volt idő. Az alkalmak között mindig voltak feladatok, vagy olyan dolgok, amiket figyelgetnem kellett magamon. így egyre jobban kirajzolódott számomra, hogy mik azok a dolgok, amik miatt elakadásaim vannak. Nagyon sokszor kaptam nagyon jó kérdéseket, és feladatokat. Voltak köztük olyanok, amiket magamtól biztosan nem csináltam volna, de amikor belekezdtem, akkor már és utána jól esett.

Ami leginkább tetszett és megfogott, az az volt, hogy azt mondta Csilla egyszer, hogy: „Most már feltártuk a problémát, akkor térjünk rá a megoldásra!” Ez azért tetszett nagyon, mert nem hagytad, hogy átmenjenek a beszélgetéseink „panasznap” szerűségbe.

Nagyon sok kézzel fogható segítséget is kaptam, mint pl. a meditáció, vizualizációs technikák alkalmazása, vagy amikor beleképzeltem magam és eljátszhattam, hogy mit tenne a másik, stb. Mielőtt találkoztunk volna, úgy éreztem, hogy azok a problémák, amikkel küzdöttem, kb. életem végéig el fognak kísérni, nem éreztem jól magam a bőrömben, amiről többnyire én tehettem.

Ma már könnyedebben veszem a dolgokat, meglátom azt a pillanatot, amikor dönthetek arról, hogyan reagálok le egy adott szituációt, kevesebb elvárással vagyok mások felé azt illetően, hogy viselkedjenek velem. Most már sokszor csak nevetek magamon, hogy korábban hogy reagáltam dolgokra. Persze, azért néha még vissza-visszacsúszok, de igyekszem tudatosítani magamban a dolgot, esetleg javítani rajta.

A legfontosabb, hogy megtapasztaltam és most már hiszem, hogy az életben változhatunk, a dolgok is változhatnak körülöttünk. Vannak életfeladatok, amiket meg kell próbálnunk megugrani, és ha elindulunk ezen az úton, akkor örömünk lesz benne.

Rég voltam már ilyen jól, és nagyon köszönöm, hogy támogattál, segítettél ezen az úton!

P. Boglárka

Sokkal többet kaptam, mint azt vártam!

A coachomnak köszönhetően:

– sikerült jobban megismerni önmagam

– kimozdultam a komfortzónámból

– sikerült kitűznöm rövid és hosszútávú célokat és megtervezni annak elérését.

A legfontosabb, hogy ösztönzött a változni akarásra.

Összességében jól éreztem magam, pedig a “munka” elején nagyon szkeptikus voltam. Sokkal többet kaptam a coachingtól, a coachomtól, mint azt vártam. Nem számítottam arra, hogy egy adott témát, problémát ilyen sokféleképpen körül lehet járni. A coachingnak köszönhetően sikerült szélesíteni a látókörömet, kinyílt a világ előttem.

S. Ádám

Berántottad az életem!

Sokat adtak a foglalkozások, a feladatok (pl. a kártyák), és a személyes figyelem is. Nagyon köszönöm.

Nem lettem más ember, nem változtam meg. Önmagam maradtam. De mintha egy folyamatban lennék. Apránként változtatok az életemen. Mintha csipkerózsika álmomból ébrednék és élni kezdenék. Mintha berántottad volna az életemet, mint egy álló motort. Remélem, így is marad. Sok dologról volt szó, amit már régen is olvastam vagy hallottam. De most el is kezdtem beépíteni az életembe.

Meg merem tenni!

Olyan egy kicsit, mintha kezdenék felnőni. Ez lehet, hogy vicces így 45 után, de ez van. Nagyobb lett az önbizalmam, hogy valamit meg tudok csinálni és elérhetem a céljaimat. Megerősítettél abban, hogy vannak értékeim. Céltudatosabb lettem. A tervezésről és a hozzá kapcsolt időről már sokszor olvastam. De most volt először, hogy megcsináltam ÉS neki is álltam.

Sok tanulnivalóm van még magamról, az életről, kapcsolatokról, kommunikációról… De elindítottál egy úton, amit nagyon köszönök.

D. Ágnes

Közelebb kerültem önmagamhoz!

Hogy mit is adott számomra a coaching?

Nehéz összeszedni a gondolataimat, mert rengeteg mindent…

Rengeteg plusz dolgot, amit a mai napig tudatosan alkalmazok a hétköznapokban.

A fél év nagyon gyorsan elrepült, és még a mai napig tisztán emlékszem az első találkozásunkra, hogy annyira izgultam és pánikoltam, nehezen tudtam elmondani miért is jöttem. Hat hónap alatt annyi segítséget, iránymutatást kaptam, amivel fokozatosan megismerhettem önmagamat. Lehet, hogy ez furán hangzik de közelebb kerültem önmagamhoz. Érdekes volt minden egyes alkalomkor a sok felismerés, amikre a beszélgetések közben eszméltem, és ami mint egy további folytatásként, napokig motoszkált a fejemben.

A találkozások rávilágítottak arra, hogy mennyi minden van bennem, és mennyi mindenből meríthetek.

A sok kreatív gyakorlat növelte az önbizalmamat, és elkezdtem igazán értékelni az életemet. A coaching ülések után azt vettem észre, hogy a görcsös türelmetlenség helyét átvette a türelem, nyugalom és magabiztosság érzése. Rájöttem hogy a rohanás, kapkodás nem célravezető, és megtanultam kicsit visszavenni a tempóból.

Képes vagyok pozitívan állni a mindennapi dolgokhoz és önmagamhoz is, és már a rosszabb napokon se zuhanok olyan mélyre mint korábban. Megtanultam irányítani ezt tudatosan.

Hálás vagyok a közös munkáért, az együtt töltött időért. Rengeteget tanultam tőled, és sokat merítek az együtt töltött időből!

F. Renáta

A láthatatlan változás!

Ahogy mindenki akit ismerek, én is tartottam attól hogy pszichológussal beszéljek. Amikor továbbolvastam a sorok között, hogy ez coaching és más céljai vannak akkor vettem a bátorságot és belevágtam. Egy olyan problémával fordultam Csillához amit nehezen tudtam másokkal megbeszélni, anélkül hogy ne az én pártomat fogják. Ez a probléma a másokkal való együttműködés volt egy céges környezetben. Az általános tünetekkel jelentkeztem Csillánál, én dolgozom, mások pedig alig, és inkább munkakerülőnek tűnnek. Mintha csak én próbálnám tolni a szekeret és a többiek pedig csak ellennének és felveszik a bérüket. Egy olyan munkakörnyezetben dolgozom, ahol nehéz teljesítményt mérni qantitatívan, ezáltal sokszor nem lehet egyértelműen eldönteni a helyes irányt. A problémám talán jobban megfogható a saját  hozzáállásommal, ami miatt nagyon nehezen éreztem a mások hozzáadott értékét a munkához. Próbáltam megmagyarázni magamnak, hogy mások a hibásak és nekem feladatom ezt realizálni velük vagy helyettük.

Csilla segített másokat elfogadni. Egy olyan gondolkodásmód felé terelt, amivel kényelmes számomra is a munkakörnyezet. A kollégáimmal pedig olyan kompromisszum megállapodás felállításához vezetett, ami 1 évvel később is remekül működik. Nagyon sokat segített az asszertív kommunikáció és a passzív agresszió kerülése. Ha valamilyen inputom volt feléjük azt nyíltabban kezelték ők is ezáltal. Sikerült olyanra konfigurálni az attitűdöm, amivel nem okoz csalódást vagy meglepetést a kollégák reakciója vagy viselkedése. Sikerült függetlenítem magamat ezektől a gondolatoktól. Ezt hamar észrevették mások is, ezáltal egy folyamatos kommunikáció épült ki közöttünk, ami bizalmi alapú.

A legtöbb változást mégis a magánéletemben vettem észre, ahol több felől is dícséret illetett a család és barátok felől, akik nem is tudták, hogy coaching-on veszek részt. Úgy éreztem pár hónap coaching után, hogy komolyabban vesznek az emberek. Érdekes számukra a véleményem, a gondolataim és úgy érzik támaszkodhatnak rám. A legtöbb ilyen tulajdonságomat Csillának köszönhetem. Olyan ősi haragra tudtam pontot tenni a coaching végére, amit időközben sosem realizáltam, de tudat alatt mégis azt kommunikáltam az illető felé. Azóta sokkal hamarabb és gyakrabban kérek bocsánatot, próbálok nem haragudni másokra. Az elfogadóbb és türelmesebb magatartásomat a cégnél és a magánéletemben is észrevették. 

B.Olivér

Back To Top